Gazdaság

Agrárium és gasztronómia együttműködése

Kapcsolatok erősítése

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) – közölte tegnap a NAK az MTI-vel. A két szervezet már korábban is egyetértett abban, hogy hatékonyabb együttműködésre van szükség a kereslet-kínálati oldal, valamint a jogalkotók között.

A kapcsolatok erősítése megoldhatja a szakképzés, az alapanyag-szükséglet és a jogszabályi ismeretszerzés problémáit – tették hozzá. A jó minőségű alapanyagok nélkül sem színvonalas gasztronómia, sem sikeres élelmiszeripar nem képzelhető el. A Magyarországon termelt élelmiszerek megbízhatók, beltartalmi jellemzőik kiválóak, a vásárlóknak ezért nem kell messzire menniük alapanyagokért – tették hozzá. A megállapodás szorosabbra fűzte a magyar konyha, a magyar vendéglátás és a magyar agrárium kapcsolatát, amelynek a magyar gazdaság lesz a legfőbb nyertese – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink