Gazdaság

Matolcsy: Ezúttal a Valutaalap is más

Az IMF 76 éves története során ez a recesszió a legnagyobb, amivel szembenézett, és bizonyos kényszerek miatt az Alap olyan, mint egy nagy tűzoltóautó, amelynek el van dugulva a tömlője, ahogy Ricardo Hausmann is helyesen megállapítja (FT 2020. június 19.) – írta Matolcsy György jegybankelnök a novekedes.hu-n.

Matolcsy: Ezúttal a Valutaalap is más
Matolcsy György
Fotó: MH

Az IMF valóban gyorsan és erőteljesen reagált a válságra – húzta alá a jegybankelnök.

Ezzel szemben az EU továbbra is patthelyzetben van, így bebizonyosodott, hogy az IMF előnyére változott és reformálódott meg – emelte ki, hozzátéve: sajnálatos, hogy egyes EU országok a legkonzervatívabb hangjai közé tartoznak az IMF vezetésében.

Nekik is meg kell változtatniuk az álláspontjukat, hogy egy közös és gondosan kidolgozott választ adjanak a globális visszaesésre - zárta írását Matolcsy György. 

Kapcsolódó írásaink

Matolcsy: A keverék az, ami számít

Ā„Valóban profitálhatunk az elmúlt évtizedben követett helyes monetáris politikákból, ha tartalékokat építettünk fel és a hitelezést kontroll alatt tartottuk”

Erősödnek a magyar vállalkozások

Ā„A koronavírus megjelenése 10 éves munka eredményeit sodorta veszélybe, de a kormány időben meghozta a gazdaságvédelmi intézkedéseket”