Gazdaság

A pozitív változások elindítása és fenntartása a cél

Jó irányba terelni a közpénzeket

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2019-es tevékenységéről szóló parlamenti hozzászólások megerősítették, hogy még nagyobb hangsúlyt kell helyeznünk a tanácsadó, tudásmegosztó, oktató tevékenységünkre – emelte ki Domokos László, a szervezet elnöke az ÁSZ Hírportálnak.

Felhívta a figyelmet, hogy céljuk nem a hibakeresés vagy az elmarasztalás, hanem a közpénzügyek jó irányba való terelése, pozitív változások elindítása és fenntartása. A múlt hét csütörtökön elhangzott képviselői hozzászólások számomra azt jelzik, hogy folytatni kell az ÁSZ törvényben meghatározott tanácsadó szerepének erősítését – hangsúlyozta a számvevőszék elnöke. Emellett lezárult a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Alap ellenőrzése is – írta meg tegnap a távirati iroda. A közlemény szerint a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Alap felhasználásában közreműködő Magyar Államkincstár, illetve a fővárosi és megyei kormányhivatalok a működés kereteit kialakították, és az alap felhasználását támogató informatikai rendszerek biztosították a megfelelő feladatellátást a 2017 és 2018 közötti időszakban.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom