Gazdaság

Kétéves átmeneti időszak a Közös Agrárpolitikában

Biztonság a gazdáknak és a bankoknak

Az Európai Parlament és a tagállamokat képviselő Tanács megegyezett abban, hogy a korábbi egy évvel szemben kétéves lesz az átmeneti időszak a Közös Agrárpolitikában – írta tegnap lapunknak a Takarékbank.

A közleményben Mezei Dávid, a pénzintézet agrártámogatásokért felelős ügyvezető igazgatója kifejti: „A meghosszabbítás 2022-ig nagyobb biztonságot jelent a termelők és a finanszírozó bankok számára egyaránt”. Az átmeneti időszakban zavartalanok lehetnek a Vidékfejlesztési Program területalapú kifizetései is. Viszont ha egy tagállam az átmeneti időszakban új agrárkörnyezetgazdálkodási vagy ökotámogatási program indítását tervezi, akkor az három helyett ötéves időtartamú is lehet – közölte a szakértő.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom