Gazdaság

Debrecenben hétmilliárd forint támogatás elérésében segítették a vállalkozásokat

Vállalkozási platform

Csaknem hétmilliárd forint támogatás elérésében segítette a debreceni vállalkozási platform a helyi vállalkozásokat a koronavírus-járvány miatti nehézségeik megoldásában - közölte a város gazdaságért felelős alpolgármestere a platform eddigi eredményeit bemutató sajtótájékoztatón tegnap Debrecenben.

Barcsa Lajos az eseményen azt mondta, a város önkormányzata kiemelten fontosnak tartja a helyi vállalkozók és vállalkozások megóvását és segítését a járványhelyzet miatt kialakult nehéz gazdasági helyzetben. Ennek érdekében az önkormányzat és az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ április végén létrehozta a vállalkozásokat segítő platformot – tudatta a távirati iroda. Barcsa Lajos azt is elmondta: az online platformon huszonkilenc megkeresés érkezett a nyolc kiemelt témához kapcsolódóan, a pályázati tanácsadás keretében mintegy kilencven személyes egyeztetést és csaknem kétszáz telefonhívást bonyolítottak le, és több mint tizenegyezer e-mailt küldtek ki a helyi cégeknek. Harsányi Zsolt, az EDC vállalkozásfejlesztési csoportvezetője kiemelte, a csökkentett munkaidős foglalkoztatás bértámogatásával kapcsolatban több mint 5500 debreceni székhelyű vállalkozásnak küldtek ki rövid tájékoztató anyagokat, és 82 vállalkozás bértámogatási igényének beadását segítették. A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) új támogatási programja keretében tizenkét cég támogatási kérelmét segítették.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom