Gazdaság

Több mint tizenháromezer cég pályázott eddig a munkahelyvédelmi bértámogatásra

Több mint tizenháromezer cég pályázott eddig munkahelyvédelmi bértámogatásra, amelyet eddig 170 ezer munkavállaló után kaptak meg a vállalkozások - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára kedden Fóton.

Több mint tizenháromezer cég pályázott eddig a munkahelyvédelmi bértámogatásra
Szilágyi Gábor, a Lizzy Card Papíripari Kft. ügyvezető igazgatója, Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára, Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára, fideszes országgyűlési képviselő és Vass György (Fidesz-KDNP) polgármester a munkahelyvédelmi bértámogatásról szóló okirat átadása után a társaság fóti telephelyén
Fotó: MTI/Mónus Márton

Bodó Sándor a Lizzy Card Papíripari Kft.-nek megítélt munkahelyvédelmi bértámogatásról szóló okirat átadásakor azt mondta, hogy a kormány tovább erősítette a gazdaság védelmét.

Az új munkahelyteremtő bértámogatási programban hat hónap alatt maximum havi 200 000 forintnyi bért térítenek meg a munkáltatónak, így az álláskeresők elhelyezkedését és munkahelyének megőrzését személyenként havi nettó 112 000 forint támogatással segíti a program. Ez a támogatás is hozzájárult ahhoz, hogy a magyar gazdaság újraindítható állapotba került - fűzte hozzá az államtitkár.

A Lizzy Card 24 dolgozóra adott be támogatási kérelmet, amelyre 5 millió forintot kaptak. Hozzátette, hogy Fóton 21 cég 134 dolgozója után részesült együttesen 25 millió forintnyi támogatásban a program keretében.     

Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára és a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a munkahelyvédelmi akcióterv keretében eddig a kormány megmentett 170 ezer munkahelyet, ebből csak Pest megyében 13 400-at.
 

Kapcsolódó írásaink