Gazdaság

A járvány alatt sem állt le a startupvilág

Szalai Piroska: A magyarok kiválóan helytállnak, Budapestet állandó szereplőjévé tettük a nemzetközi közösségnek

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány a járványveszély idején is mindent megtesz azért, hogy a magyar startupok közül minél többen bekapcsolódhassanak a nemzetközi programokba. A legjelentősebbek az Izraeli Nagykövetséggel együttműködve szervezett programok voltak.

A járvány alatt sem állt le a startupvilág
Szalai Piroska a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke és Yacov Hadas-Handelsman izraeli nagykövet
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

„Sokan úgy gondolták, hogy a startupok sérülékenyek, de büszkén mondhatom, hogy rengeteg pozitív példát láttunk” – nyilatkozta lapunknak Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) kuratóriumi elnöke tegnap egy budapesti eseményen, amelyen Yacov Hadas-Handelsman izraeli nagykövet emléklapot adott át öt startupnak. A BVK elnöke kiemelte, példás összefogás kezdődött a koronavírus-járvány kitörésekor, rengeteg felajánlás érkezett a vállalkozóktól. Mint mondta, akadt olyan startup, amelyik ingyenessé tette szolgáltatását, de volt olyan is, amelyik fejlesztésével az idősek biztonságos orvoshoz menetelét könnyítette meg. Mint azt korábban lapunk is megírta, az Izraeli Nagykövetség és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kezdeményezésére öt magyar start­up vett részt az izraeli kezdeményezésű World Hackathon Day-en.

„Köszönjük a tehetséges magyar startupereknek, hogy az izraeli kezdeményezésű rendezvény keretében csatlakoztak egy globális technológiai közösséghez” – mondta Yacov Hadas-Handelsman nagykövet.

Szalai Piroska felhívta a figyelmet: a BVK a járványveszély idején is mindent megtesz azért, hogy a magyar startupok közül minél többen bekapcsolódhassanak a nemzetközi programokba. A legjelentősebbek az Izraeli Nagykövetséggel együttműködve szervezett programok voltak. „A magyar start­upok kiválóan helytállnak, Budapestet az elmúlt öt évben állandó szereplőjévé tudtuk tenni a nemzetközi közösségnek” – mondta a BVK kuratóriumának elnöke.

A Phonic Chat egy online közösségi zenealkotó platform, amely magas színvonalú, kiemelkedő kulturális hatással bíró nemzetközi projekteknek ad otthont, mint legutóbb az Art of Virus.

A Darts Matek egy olyan egyedülálló digitális számolásikészség-fejlesztő iskolai program, amely lehetőséget biztosít a matematikai alapok játékos módon történő elsajátítására, gyakorlására egy izgal­mas sport által. A Framble a világ első digitális képkerete, amely e-paper-kijelzővel rendelkezik. A RoboGaze egy technológiai startup, amelynek célja, hogy a mesterséges intelligenciával támogatott vezető felügyeleti rendszerének segítségével megszüntesse a halálos közúti baleseteket. A Playsic App egy interaktív zeneválasztó alkalmazás, amellyel új helyeket, zenéket és embereket ismerhetünk meg.

Kapcsolódó írásaink