Gazdaság

Kedvező változások a Széchenyi Kártya program új hiteltermékeiben

A piaci visszajelzések alapján változnak és kedvezőbbek lesznek a Széchenyi Kártya programban a koronavírus hatásának mérséklésére bevezetett új pénzügyi termékek feltételei, a jövő héttől igényelhető kedvezményes hitelekhez gyorsabban, rugalmasabban juthatnak a vállalkozások - közölte a programot koordináló Kavosz Zrt. szerdán az MTI-vel.

Kedvező változások a Széchenyi Kártya program új hiteltermékeiben
Kedvező változások a Széchenyi Kártya program új hiteltermékeiben
Fotó: MH

Krisán László, a Kavosz vezérigazgatója a közleményben hangsúlyozta, az új hitelek célja továbbra is a válság miatt kedvezőtlen helyzetbe jutott mikro, kis- és középvállalatok forráshoz juttatása.

Legfontosabb változás, hogy a jövőben a mikro- és kisvállalatok a szabadon felhasználható Széchenyi Kártya folyószámlahitel plusz terméket önállóan is igényelhetik 100 millió forint felső határig, és nem kell majd kombinálniuk a munkahelymegtartó hitellel.

A középvállalati ügyfélkör a Széchenyi munkahelymegtartó hitelt és a Széchenyi Kártya folyószámlahitel pluszt továbbra is igényelheti kombinációban, de változnak az arányok: a korábbi 60-40 százalék helyett 50-50 százalékos arányban kaphatnak a munkahelymegtartó hitel mellé folyószámlahitelt.

Változás, hogy a Széchenyi munkahelymegtartó hitel konstrukcióban az adható hitelösszeg az Európai Bizottság által engedélyezett keretek között maximum 24 havi bérköltségre bővül a korábbi 9 illetve 18 hónap helyett.

A fenti hiteltermékek továbbra is 2 éves futamidőre, 0,1 százalék évi nettó fix kamat mellett, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. 90 százalékos készfizető kezességvállalásával vehetők igénybe - tájékoztatott a Kavosz Zrt.

Kapcsolódó írásaink