Gazdaság

Már több mint 11 ezren jelentkeztek a Kisfaludy-programra

Több mint 11 ezren jelentkeztek hétfő éjfélig a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Kisfaludy2030 programjára - mondta a szervezet vezérigazgatója kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Már több mint 11 ezren jelentkeztek a Kisfaludy-programra
A pályázat 60 milliárd forintos keretösszegére július 15-éig jelentkezhetnek a legfeljebb nyolc szobát üzemeltető vidéki vállalkozások
Fotó: Pexels

Guller Zoltán közölte: a mintegy 28 ezer vidéki magán- és egyéb szállásadó számára meghirdetett pályázatra jelentkezők összigénye meghaladja a 33 milliárd forintot.

Emlékeztetett, hogy a pályázat 60 milliárd forintos keretösszegére július 15-éig jelentkezhetnek a legfeljebb nyolc szobát üzemeltető vidéki vállalkozások.

A szobánkénti egymillió forintos felújítási és korszerűsítési támogatást az év végéig kell felhasználni. Számítások szerint 58 ezer ilyen szoba van az országban - mondta.

A vezérigazgató kitért arra is, hogy a jelentkezés online történik, de néhány dokumentumot postán is el kell küldeni.

Felhívta a figyelmet a pályázati követelmények betartására, mert hiánypótlásra nincs lehetőség.

A pályázat elektronikus benyújtása után postán kell elküldeni a kinyomtatott aláírt dokumentumot, az ingatlan tulajdoni lapját, és a működési engedély másolatát.

Segítséget nyújthat az ügynökség honlapján található videó is, amely részletesen elmagyarázza a folyamatot - mondta Guller Zoltán.

Kapcsolódó írásaink