Gazdaság

Megmentheti az állami bértámogatás a kölcsönzött munkaerő ötödét is

A legjobb döntés az lehet, hogy az érintett cégek a munkaerő-közvetítővel együtt igényeljék a könnyítést, ami megakadályozhatja az inaktív státuszban lévők elbocsátását

A turizmus és vendéglátás újraindulásával a diákok is újból és gyorsabban munkába állhatnak. Az állami bértámogatás lehetőséget nyújt a kiközvetített dolgozók megtartására, ennek köszönhetően nem kell új munkaerőt keresni, betanítani – mondta lapunknak Juhász Csongor, a Prohuman ügyvezető igazgatója.

Megmentheti az állami bértámogatás a kölcsönzött munkaerő ötödét is
Juhász Csongor: A kormány időben felismerte, hogy szükség van a bértámogatás kiterjesztésére
Fotó: MH

– Van átjárás a diákok közvetítése és az aktív korúak munkaerő-kölcsönzése között?

– A válasz egyértelműen igen. A Prohumannál létezik erre külön program: a gyakornokként dolgozó diákok – ha például a cégnél létszámstop van, vagy nincs az adott területen üres, állandó állományt biztosító pozíció – kölcsönzés révén tovább dolgozhatnak az adott vállalatnál. A diáknak ez még több tapasztalat megszerzését, a cégnek pedig egy már megismert munkaerő további alkalmazását jelenti kedvezményesen. A végzős diákok foglalkoztatása diákigazolványuk érvényességéig kedvezményes, járulékfizetési kötelezettség nem terheli a céget. Így, ha egy diák nyáron végez, de október végéig érvényes a diákigazolványa, akkor egészen addig jogosult a kedvezményekre. Azaz jóval kedvezőbb feltételekkel foglalkoztatható egy fiatal, a szakterületen már jártasságot szerzett, lojális munkaerő a gyakornoki státusz megszűnését követően is. Fontos tudni, hogy diákmunkásként kizárólag diákszövetkezeten keresztül lehet foglalkoztatni munkavállalókat. De az átjárás fordítva is működik, amennyiben az adott vállalatnak munkaerő-kölcsönző céggel és iskolaszövetkezettel is van külön megállapodása.

– Melyik csoport foglalkoztatása esett vissza jobban? A gazdaság fokozatos újraindulásával, illetve a tanév, félév vége közeledtével mik a kilátások?

– Tapasztalataink szerint a diákok esetében ötvenszázalékos visszaesés történt, de úgy gondoljuk, hogy a turizmus és vendéglátás újraindulásával ez megfordul, és a nyári szezonban gyorsan és sokan találnak majd munkát, legalábbis mi ezen dolgozunk, ebben próbálunk meg segíteni. Jó esélyt látok minderre, mert a diákok rugalmasabban foglalkoztathatók, nyáron nagy számban jelentenek megoldást a turizmusban felmerülő munkaerőigényekre. Ma már elmondható, hogy a fiatalok általában beszélnek legalább alapfokon angolul, értik és ismerik a digitális világot, és a legtöbb esetben szívesen is dolgoznak a nyári szezonban aktuális tipikus munkakörökben, például hotelben, vendéglátásban vagy éppen strandon vízimentőként.

– Mely munkakörök igényelhetnek újból kölcsönzött vagy diákmunkaerőt?

– A kölcsönzött munkaerőre az ipari szektorokban számítanak elsősorban, míg a diákok a turizmus és vendéglátás területén tudnak nagyobb számban elhelyezkedni. Persze ez nem jelenti azt, hogy a nyári időszakon kívül ne lenne szükség diákmunkára, számos olyan vállalat van, amely folyamatosan alkalmaz diákmunkásokat országszerte az év minden napján. Az ilyen esetekben legtöbbször adminisztratív, recepciós vagy a termelést, irodai munkát kisegítő, támogató területeken van a legtöbb lehetőség dolgozni. A piac lelassult a járvány miatt, de nem állt meg. Minden bizonnyal ezen a téren is fokozatos növekedés várható.

– Mekkora előnyt jelent, hogy a kölcsönzött munkaerő után kérhető állami bértámogatás?

– A kormány időben felismerte, hogy szükség van a bértámogatás kiterjesztésére, amely ebben a szektorban is munkahelyeket ment meg. Ez a mentőöv megakadályozhatja a jelenleg inaktív állományban lévő kölcsönzött munkaerő húsz százalékának elbocsátását. Fontos tanulsága volt az előző válságnak, hogy azok a vállalatok, amelyek nem ismerték fel, hogy a képzett és már betanított munkaerő megtartása kézzel fogható előnyökkel jár – függetlenül attól, hogy kölcsönzött konstrukcióban dolgozik valaki –, bajba kerülhettek az újrainduláskor. Az újbóli munkaerő-felvétel több időt, energiát, pénzt és betanítást igényel, és nem biztos, hogy jó taktika arra számítani, hogy gyorsan találnak embert. Ezért mi úgy látjuk, a legjobb döntés az lehet, hogy a munkaerő-kölcsönző céggel együtt igényeljék a bértámogatást a belső és a kölcsönzött munkavállalókra. A munkaerő-kölcsönzők át tudják vállalni a bértámogatás-igénylésnek teljes adminisztrációját is. Ahol élnek a programmal, ott amellett, hogy sok munkahelyet tudnak megmenteni, a képzett dolgozókat megtartva felkészültebben állnak majd a startvonalnál a gazdaság újraindulásakor.

Kapcsolódó írásaink