Gazdaság

Alapjogokért: A gazdasági kérdések miatt fontos az új nemzeti konzultáció

A gazdasági kérdések, a gazdaság újraindítása miatt fontos a legújabb nemzeti konzultáció - mondta Párkányi Eszter az Alapjogokért Központ elemzője a Kossuth rádió, Jó reggelt, Magyarország! című hétfő reggeli műsorában.

Alapjogokért: A gazdasági kérdések miatt fontos az új nemzeti konzultáció
Párkányi Eszter
Fotó: MH

Az elemző szerint fontos, hogy a kormány visszacsatolásokat kapjon intézkedéseiről, hiszen az elmúlt hetekben, hónapokban valamilyen formában mindenkit érintett a koronavírus-járvány és annak hatása.

Úgy látja, konzultáció eredménye egyfajta legitimációt is ad majd az annak alapján kialakított kormányzati álláspontnak Brüsszelben.

A nemzeti konzultációban szó lesz az Európai Bizottság eddig példa nélküli válságkezelési csomagjáról is, amiben közösen vállalna az unió adósságot. Párkányi Eszter szerint úgy néz ki, hogy ez a következő generációt is érinti, mert az adósságot 2028 és 2058 között fizetnék vissza.

Párkányi Eszter azt mondta: úgy tűnik, mintha büntetnék azokat a tagállamokat, akik időben cselekedtek. A magyar kormány időben lezárta a határokat, a különleges jogrend pedig lehetőséget adott arra, hogy gyors és hatékony intézkedéseket hozzon.
 

Több déli és nyugati tagállam nem lépett időben és súlyos károkat szenvedtek el, ezért azonban ne nekünk, közép-európaiaknak kelljen a zsebünkbe nyúlnunk - tette hozzá az Alapjogokért Központ elemzője.

Kapcsolódó írásaink

Méltatlanul támadták a balliberálisok Káslert

ĀAz emberi erőforrások miniszterét ütötték-vágták a védekezést csak akadályozni tudó baloldali politikusok, miközben Orbán Viktor szerint is történelmi érdemei vannak Kásler Mikósnak