Gazdaság

Jelentős igény mutatkozik a munkahelyteremtő és a munkahelyvédelmi bértámogatásra

Komplex intézkedési csomag

A munkahelyvédelmi bértámogatási program már 137 ezer ember állását védi 10 500 vállalkozásnál – mondta tegnap az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.

Bodó Sándor közölte: a munkahelyvédelmi bértámogatásra augusztus 31-ig lehet beadni az igényeket, a pályázatban pedig újabb könnyítéseket vezettek be. A munkahelyvédelmi támogatás mellett elindult a munkahelyteremtő bértámogatás is. Erre néhány nap alatt már 3200 munkahelyre adtak be pályázatot, négymilliárd forint igénnyel – mondta Bodó Sándor a távirati iroda beszámolója szerint. A kutatás-fejlesztés-innováció bértámogatásra eddig 750 cég pályázott, több mint 12 ezer munkavállalója után. Bodó Sándor kijelentette: „A hozzánk fordulóknak szinte kivétel nélkül tudunk segítséget nyújtani.” Hangsúlyozta, a koronavírus nehéz helyzetbe hozta a magyar gazdaságot, a káros hatásokat a kormány komplex intézkedési csomaggal mérsékeli, az adó- és járulékkedvezményeken, a hatékonyságnövelő és versenyképesség-javító támogatásokon túl munkaerőpiaci intézkedésekkel is védi az elmúlt tíz év eredményeit.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom