Gazdaság

Nem változtatott az alapkamaton a jegybank

Nincs szükség szigorításra

Nem változtatott a jegybanki alapkamat 0,90 százalékos szintjén és a kamatfolyosón sem a monetáris tanács tegnapi kamatdöntő ülésén.

A koronavírus terjedése ellen hozott rendelkezések negatív gazdasági hatásainak mérséklésére a Magyar Nemzeti Bank (MNB) számos intézkedést hozott az elmúlt két hónap során, új programokat és eszközöket vezetett be –írta elemzésében Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője. Mivel az infláció a következő hónapokban a háromszázalékos cél alatt maradhat, majd az év második felében csak kismértékben haladhatja meg azt, ezért nem lesz szükség szigorításra. Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője a döntést értékelve közölte, hogy nem számítottak változtatásra. Az MNB pár hete bejelentett eszközvásárlási programja életbe lépett, de az eredetileg meghatározott ezermilliárd forintos keretből még bőven van – tette hozzá. Felidézte: az inflációs alapmutató áprilisban lassult, elsősorban az üzemanyagárak zuhanása miatt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom