Gazdaság

Módosította finanszírozási tervét az Államadósság Kezelő Központ

Csökkenő lakossági értékesítés

A megnövekedett finanszírozási igény és a piaci helyzet változása miatt az Államadósság Kezelő Központ Zrt. frissítette 2020. évi finanszírozási tervét – közölte tegnap a társaság.

Az új finanszírozási tervben a koronavírus-járvány hatására végbemenő, kedvezőtlen gazdasági folyamatok miatt csökkenő lakossági értékesítést prognosztizál. Ezzel együtt fenntartja azt a középtávú stratégiai célt, hogy a háztartások kezében lévő lakossági papírok állománya 2023-ra tizenegyezermilliárd forintra növekedjen a tavaly év végén elért 7766 milliárd forintos szintről. Az új finanszírozási terv kidolgozására azért volt szükség, mert a koronavírus-járvánnyal összefüggő, kedvezőtlen gazdasági kilátások és a járvány negatív gazdasági hatásainak mérséklése érdekében a kormány által tett fiskális politikai lépések következtében módosult a 2020-as költségvetés eredményszemléletű hiánycélja a GDP 2,7 százalékáról a Konvergencia Programban szereplő 3,8 százalékra.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom