Gazdaság

Kedden terjeszti be Varga Mihály a jövő évi költségvetés-tervezetet

A kormány kedden terjeszti be az Országgyűlésnek a jövő évi költségvetés tervezetét - jelentette be a pénzügyminiszter hétfőn a Facebook-oldalán.

Kedden terjeszti be Varga Mihály a jövő évi költségvetés-tervezetet
Varga Mihály: Elkészült a jövő évi büdzsétervezet
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Az előterjesztést hagyományosan Kövér László, az Országgyűlés elnöke veszi át Varga Mihály pénzügyminisztertől az Országházban, azonban a korábbiaktól eltérően a koronavírus-járvány miatt az újságírók csak online követhetik majd az eseményeket, illetve kapnak tájékoztatást a dokumentum tartalmáról, mielőtt az felkerül a parlament honalapjára.

Objektum doboz

A pénzügyminiszter videójában többek között elmondta, hogy a 2021-es büdzsében egészségbiztosítási és járvány elleni alapot hoznak létre, mintegy 3000 milliárd forintos összeggel.

A miniszter beszélt arról, hogy a 300 oldalas költségvetés elkészítésén Banai Péter államháztartásért felelős államtitkár vezetésével 250 munkatársa majdnem három hónapig dolgozott, ami 150 ezer munkaórát jelent.

A magyar emberek fegyelmezett magatartásának és a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően ma már óvatosan, de újra lehet indítani az életet Magyarországon, ennek megfelelően tervezték meg a jövő évi költségvetést, amely a gazdaság újranyitásának költségvetése lesz - mondta a miniszter.
 

Kapcsolódó írásaink