Gazdaság

A Magyar Mentőszolgálatnak adományozott a MÁV-Start

Egy teherautónyi élelmiszert és tíz darab 210 literes hűtőszekrényt juttatott el a MÁV-Start Zrt. összesen másfél millió forint értékben az Országos Mentőszolgálat munkatársainak, ezzel támogatva a hősies munkát végző mentősöket

Egy teherautónyi élelmiszert és tíz darab 210 literes hűtőszekrényt juttatott el a MÁV-Start Zrt. összesen másfél millió forint értékben az Országos Mentőszolgálat munkatársainak, ezzel támogatva a hősies munkát végző mentősöket.

A Magyar Mentőszolgálatnak adományozott a MÁV-Start
Mentőszolgálat
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Ezzel együtt Kresz Gézáról, a Budapesti Önkéntes Mentőegyesület alapítójáról a közeljövőben elneveznek egy InterCity vonatot. A veszélyhelyzet minden területre kihatott, egyes szakmákra pedig különösen nagy terhet és felelősséget ró mind a mai napig. A MÁV sem állt le, a vonatközlekedés zavartalan, naponta mintegy 3100 szerelvény indul. Március végétől az egészségügyi dolgozók a vonatokon ingyenesen utazhatnak. Kerékgyártó József (a képen jobbra), a MÁV-Start vezérigazgatója, aki Csató Gábornak az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának adta át az adományt, elmondta: a vasúttársaság a mostani felajánlásával is köszönetet mond az egészségügyben dolgozóknak. Ide tartozik, hogy tegnap újabb, orvosi védőeszközöket is szállító konténervonat érkezett záhonyi átrakással Kínából a budapesti Rail Cargo Terminal – BILK-re, az Új Selyemúton a vonatok a tengeri hajóknál lényegesen rövidebb idő alatt érkeznek meg.

Kapcsolódó írásaink