Gazdaság

Ismét lehet vizsgázni a fővárosban

Újra szabad az út az autósiskolákba, kötelező a maszk és kesztyű

A kormány hétvégén hozott döntésével összhangban Budapesten is újraindulhattak tegnap a márciusban felfüggesztett közlekedési vizsgák, utánképzések és pályaalkalmassági vizsgálatok – közölte lapunkkal az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Ismét lehet vizsgázni a fővárosban
Mosóczi László: Előnyt élveznek azok, akiknek már volt időpontjuk
Fotó: MH/Purger Tamás

Mint írták, a korlátozó intézkedések feloldásával összhangban már múlt pénteken megkezdődhetett a Pest megyei vizsgák szervezése. Az egyes helyszíneken a jelentkezések függvényében hirdetik ki az első időpontokat. Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta: a közlekedési vizsgáztatás egy héttel ezelőtti, vidéki újraindulása óta az elővigyázatossági óvintézkedések szigorú betartatása mellett összesen csaknem háromezer vizsgázó adhatott számot tudásáról. A vizsgák és vizsgálatok szervezésénél előnyt élveznek azon ügyfelek, akik korábban már rendelkeztek időponttal, de azt a veszélyhelyzeti korlátozások miatt a vizsgaközpontnak le kellett mondania – fogalmazott az államtitkár.

A tárca hozzátette, a gördülékeny folyamatok érdekében a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont minden ügyfélszolgálata az eredeti nyitvatartási rend szerint várja az autósiskolák részéről érkező vizsgajelentéseket, a pályaalkalmassági vizsgálatra jelentkező ügyfeleket. A társaság csak ott szervez vizsgákat, vizsgálatokat és utánképzéseket, ahol járványügyi szempontból biztonságos körülményeket tud teremteni. A részvétel kötelező feltétele a védőfelszerelés – maszk és kesztyű – viselése. Mint ismert, vidéken május 6-tól indulhattak újra a közlekedési vizsgák, múlt hétfőn több mint négyszáz jelentkezőt regisztrált a tárca – fűzte hozzá az ITM.

Kapcsolódó írásaink