Gazdaság

Újabb konstrukciók a Széchenyi-kártyán

A válsághelyzetre méretezett hitelek kaphatók

A Széchenyi-kártya Program négy új konstrukciója tegnaptól elérhető a vállalkozásoknak. A program elsődleges célja a cégek pénzügyi megoldásainak támogatása.

A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakmai támogatása mellett május 15-től igényelhető négy új, speciálisan a válsághelyzetre kialakított Széchenyi-kártya-konstrukció – közölte tegnap lapunkkal az ITM. György László gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkár, a Széchenyi-kártya Program kidolgozásának szakmai vezetője elmondta: a program konstrukciói a kamarai egyeztetések, valamint a több mint tizenhétezer vállalkozó által kitöltött kérdőív tapasztalatai alapján lettek kialakítva, így remélik, hogy ténylegesen hozzájárulnak a vállalati működés folytatásához, a munkavállalók megtartásához, valamint a hatékonyság növekedéséhez. Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, a már tizennyolc éve működő Széchenyi-kártya Program elsődleges célja a vállalkozások finanszírozási igényeihez alkalmazkodó, támogatott pénzügyi megoldások biztosítása. Ennek megfelelően az új hitelek a hazai kkv-k számára biztosítanak kedvezményes feltételeket és kiemelt állami támogatás mellett, gyorsan és könnyen elérhető finanszírozási forrásokat. A Széchenyi-kártya Program új hitelei a vállalkozások, a kamarák és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége megkérdezése alapján azonosított négy fő kihívásra nyújtanak megoldást – tette hozzá.

Az új hitelek egymillió forinttól akár egymilliárd forint hitelösszegig, gyorsan, a teljes futamidő alatt fix kamattal, kamatfizetésre a legtöbb hiteltípus esetén idén türelmi idővel, a forgóeszközhitelek tőketörlesztésére akár kilenchavi, míg a beruházási hitelre akár huszonnégy havi türelmi idővel, akár ingatlanfedezet nélkül is igényelhetők – fűzte hozzá az ITM.

Kapcsolódó írásaink