Gazdaság

ITM: Nyitottak vagyunk beszállító-fejlesztési programunk kiterjesztésére

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és az Agrárminisztérium (AM) csütörtökön egyeztetést folyatott a legjelentősebb magyar kereskedelmi láncok vezetőivel, megköszönve a veszélyhelyzet idején is dolgozó munkatársak helytállását - írta lapunknak is eljuttatott sajtóközleményében az ITM.

ITM: Nyitottak vagyunk beszállító-fejlesztési programunk kiterjesztésére
György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára
Fotó: MH/Purger Tamás

A közlemény szerint Feldman Zsolt, az AM mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára, valamint György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára megköszönte a kereskedelmi láncoknak a veszélyhelyzet ideje alatt tanúsított helytállást.

Különösen kifejezték elismerésüket annak a közel 400 ezer magyar munkavállalónak, akik a bevásárlási hullám idején helytálltak és a megnövekedett egészségügyi kockázatok ellenére is kiszolgálták a magyar családokat.

Az egyeztetés másik fontos témája az volt, hogyan lehet közösen gyorsítani azt az elmúlt években mutatkozó tendenciát, hogy egyre több magyar termék legyen a kiskereskedelmi láncok polcain.

Annak érdekében, hogy a hazai termelők meg tudjanak felelni a magyar fogyasztók minőségi igényeinek, készen állunk arra, hogy beszállító-fejlesztési programunkat kiterjesszük az élelmiszeripar és a hazai agrárium szereplőire - nyilatkozta György László.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom