Gazdaság

A járvány miatt a lakosság sokkal több gyógyszert vásárolt az első negyedévben

Emelkedett a Richter bevétele

A koronavírus-járvány miatti gazdasági válság a gyógyszeriparban is változásokat hozott, ezzel együtt az eddigi legeredményesebb negyedévet produkálta a Richter Gedeon Nyrt. 2020 első negyedévében, amit leginkább a lakossági egyszeri felvásárlások hatása okozott – közölte tegnap Orbán Gábor, a társaság vezérigazgatója.

A Richter árbevétele 141 milliárd 426 millió forint volt az első negyedévben, ami 16,3 százalékkal haladta meg 2019 első negyedévét. Az adózott eredmény 29 milliárd forint volt, ami 31,7 százalékos növekedés. Orbán Gábor elmondta: nehezebb volt a munkaerő biztosítása, fellépett a nyersanyaghiány is, de a működést nem zavarta. A Covid–19 vírus elleni védekezésben a terápiás megoldásokon dolgoznak, és nagy hangsúlyt fektetnek a DNS-alapú oltóanyagra.

Kapcsolódó írásaink

Mindennapi gondoskodás

ĀSegítik a kerületben élő időseket a Hegyvidéki Önkormányzat munkatársai és önkéntesei

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom