Gazdaság

Négymillió munkavállalót érint majd az adócsökkentés

Varga Mihály pénzügyminiszter Facebook-videón ismertette a legújabb adócsökkentési javaslatokat.

Négymillió munkavállalót érint majd az adócsökkentés
Varga Mihály pénzügyminiszter
Fotó: MH

Több mint 300 ezer vállalkozást, és négymillió munkavállalót érint, hogy július 1-től két százalékponttal csökken a szociális hozzájárulási adó - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a legújabb adócsökkentési törvényjavaslatról a Fcebook-on közzétett videóban. 

Object box

Kiemelte, hogy a szocho csökkentésével az ekhósok is jól járnak, köztük az újságírók is. Ezzel párhuzamosan 300 ezer katásnak nő az ellátási alapja - mondta a miniszter. Aki havi 50 ezer forintot fizet, annak 102 ezer forintra nő az ellátási alapja, annak, aki 75 ezer forintot fizet, annak 170 ezer forintra nő - mondta a miniszter.

A második fontos pont amiről szólt, hogy teljes társaságiadó-mentesség járhat az újrabefektetett profitra - mondta a miniszter. A bankok az általános közterheken felül 2010 óta fizetnek különadót, idén összességében több mint 270 milliárd forintot fizetnek be.

A járványügyi különadó 55 milliárdját ezen felül fizetik meg. A hitelintézetek ezt az összeget a következő 5 évben adóvisszatartás formájában kapják vissza - ismertette a pénzügyminiszter. A nagybevételű kiskerláncok a veszélyhelyzet után is hozzájárulnak majd a közterhekhez - mondta Varga Mihály.

Kapcsolódó írásaink