Gazdaság

Légzéstámogató eszközöket adományoz a Mol

Segítségnyújtás veszélyhelyzetben

Öt légzéstámogató eszközt adományozott a Mol mintegy 19 millió forint értékben a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának, hogy ezzel járuljon hozzá a gyógyító munkához a rendkívüli járványügyi helyzetben.

A gépek a veszélyhelyzet megszűnését követően is a klinikán maradnak, és szerephez jutnak a továbbképzésekben is. A légzéstámogató eszközöket az akut szívelégtelen betegek légzéstámogatására használják a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán. Használatukkal elkerülhető a betegek intubálása és tartós lélegeztetőgépre helyezése, de alkalmazhatók a lélegeztetőgépről lekerült betegek oxigénterápiájára is, illetve váladék oldására is párásítás segítségével. „A magas áramlású oxigént biztosító légzéstámogató eszközök használata nagyon fontos lehet a szívbetegek gyógyulásához” – mondta Merkely Béla klinikaigazgató, a Semmelweis Egyetem rektora.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom