Gazdaság

A családi borászatok kevesebb étterembe tudnak szállítani

Nincs hiány idénymunkásban

Megkezdődött a borpiac átrendeződése Magyarországon a koronavírus-járvány miatt – hívta fel tegnap a figyelmet Légli Ottó, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) elnöke a Kossuth rádióban.

Kifejtette: a kisebb, családi borászatoknál jelentős bevételi forrásnak számított az éttermek és a szállodák kiszolgálása, most azonban ez gyakorlatilag megszűnt. Néhány hónapos vagy fél éves visszaesés nem okozhat végzetes katasztrófát a termelőknek, a bizonytalanságot az okozza, hogy nem tudni, meddig tart majd a járványhelyzet – közölte Légli Ottó. A HNT elnöke arról is beszélt, hogy a tőkék körüli munkákat az enyhe tél miatt már elvégezték, és idénymunkásban sincs hiány, mert a más szektorokban felszabaduló munkaerőt fel tudják használni.

Kapcsolódó írásaink