Gazdaság

A parlamentnek meg kell szavaznia a kormány Klímavédelmi Akciótervét

Környezetünk megóvása a cél

A Fidesz-frakció azt javasolja, hogy a parlament erősítse meg a kormány Klíma- és Természetvédelmi Akciótervét és szólítsa fel a végrehajtására – írta tegnap Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a közösségi oldalán.

A parlamentnek meg kell szavaznia a kormány Klímavédelmi Akciótervét
Kocsis Máté
Fotó: MH

Felidézte, hogy július elsejével meg kell kezdeni az illegális hulladéklerakók felszámolását. Szabályozást kell alkotni az egyszer használatos műanyagok betiltására, az üveg- és műanyag palackok, a fémdobozok visszaváltásának lehetővé tételére, a Zöld Államkötvény bevezetésére. Kötelezni kell a multinacionális cégeket, hogy környezetbarát technológiákat alkalmazzanak és támogassák a kis- és középvállalkozások megújuló energiatermelését. „Egyetértünk a 2050-es klímavédelmi célokkal, de ahhoz ragaszkodunk, hogy ne a magyar emberek fizessék meg a klímaváltozás árát, hanem a legnagyobb szennyező vállalatok és országok” – tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink

Magyar klímavédelmi fejlesztés a Balkánon

ĀA projektek a megújuló energiaforrások, a vízgazdálkodás, a hulladékkezelés, a városi fenntarthatóság és az erdőgazdálkodás területén segítik az érintett országokat