Gazdaság

Magyarok Kenyere program idén is

Az agrárkamara elindította Én is hazait vásárolok! elnevezésű kampányát, ezzel tudják segíteni a hazai termelőket

A Kárpát-medencei magyar gazdák összefogását hangsúlyozva idén is elindul a Magyarok Kenyere program, amely több tízezer gyermek ellátásához járul hozzá és segítséget nyújt a termelőknek is.

Magyarok Kenyere program idén is
Az adományozáson túl a gazdasági és szakmai együttműködés is fontos
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Az idén is elindul a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem jótékonysági program – közölte tegnap a Magosz és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a távirati irodával. Mint kiemelik, a gazdák adományait a koronavírus sem állíthatja meg, most mindennél nagyobb szükség van a Kárpát-medencei magyar gazdák összefogására. Hozzáteszik, hogy a trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából új elemmel is bővül a program, egy csíksomlyói Búzaszentelő Ünnepséggel, amelyet a virtuális térben valósítanak meg. A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program több tízezer gyermek ellátásához járul hozzá évről évre, és számos kárpátaljai gazdát segítenek vetőmagadományokkal is.

Mint felidézik, a tavalyi esztendő minden eddiginél sikeresebb volt a program életében: több mint 5700 magyarországi és határon túli magyar gazda vett részt az adományozásban, és csaknem nyolcszáz tonna búzát gyűjtöttek. A Magosz és a NAK elkötelezett abban, hogy a határon túli magyarság hitét, kitartását az adományozáson túl a gazdasági és szakmai együttműködések területén is kamatoztassák – hangsúlyozzák a közleményben, megjegyezve, hogy az összetartozás jeleként megszólították a nagyvilág magyarságát, üzenetük és jelképes lisztadományuk így eljuthatott többek között az Egyesült Államok, Kanada, Venezuela, Írország és Ausztria számos magyar közösségéhez is. Ide tartozik, hogy a NAK elindította Én is hazait vásárolok! elnevezésű kampányát, melynek fő célja, hogy felhívja a fogyasztók
figyelmét a hazai termékek választására, ami a jelen helyzetben különösen fontos, hiszen ezzel segíteni tudják a magyar termelőket és élelmiszer-előállítókat.

Kapcsolódó írásaink