Gazdaság

A munkahelyek megmentése a cél, erre szolgál a bértámogatás bővítése

Gazdaságvédelmi intézkedések

Komoly segítség a munkahelyvédelmi bértámogatás kiterjesztése, amelynek célja a munkahelyek megmentése – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatásért felelős államtitkára tegnap az M1 csatornán.

A munkahelyek megmentése a cél, erre szolgál a bértámogatás bővítése
Bodó Sándor
Fotó: MH

Bodó Sándor kiemelte az intézkedések közül a munkahelyvédelmi bértámogatást, amely napi kétórás foglalkoztatás után is igényelhető lesz. Ez kiterjed többek között a távmunkára, az otthoni munkavégzésre és a vállalkozások munkahelymegtartó hitelt is igényelhetnek – közölte a távirati iroda. Fontos, hogy a munkaszerződéseket nem kell módosítani, azok a rendelet hatályával változnak – mondta. Hozzátette, hogy a civil szervezetekkel még tartanak az egyeztetések. A programról és a munka világát érintő kérdésekről a www.nfsz.munka.hu honlapon található bővebb tájékoztatás.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom