Gazdaság

A kormány az év minden napján cselekszik a klíma- és természetvédelemért

Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára a Föld napja alkalmából kiemelte: tudatosan és folyamatosan tenni kell azért, hogy környezetünk értékeit megóvjuk. A magyar kormány a veszélyhelyzet idején is dolgozik a klíma- és természetvédelmi akciótervben kitűzött stratégiai célok eléréséért - írja közleményében az ITM.

A kormány az év minden napján cselekszik a klíma- és természetvédelemért
Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Cselekednünk kell! - erre hívja fel a figyelmet az éghajlatváltozás és a biológiai sokféleség megőrzésének tematikája köré szervezett Föld napja. Az eseményt világszerte éppen ötvenedszer ünneplik, de Magyarország is kerek évfordulóhoz ért, hiszen idén harmincadik alkalommal számít április 22-e a Föld napjának hazánkban.

Boros Anita hangsúlyozta, hogy az éghajlatváltozás mindenütt hatalmas kihívást jelent. Magyarország cselekvő részese e folyamatnak, hazánkban is számos kezdeményezés hívja fel a figyelmet a tudatos, környezetkímélő életmód lehetőségére, és arra, hogy közösen rengeteget tehetünk a természeti értékek megőrzéséért.

A magyar kormány az idén februárban bejelentett Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben határozta meg a legsürgetőbb, kiemelt stratégiai célokat e területen. Az intézkedések között első helyen szerepel az illegális hulladék felszámolása, az egyszer használatos műanyagok forgalmazásának betiltása is - fejtette ki Boros Anita. Az államtitkár hozzátette, hogy a szakemberek a jelenlegi veszélyhelyzetben is gőzerővel dolgoznak az akciótervben szereplő feladatok előkészítésén és megvalósításán.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom