Gazdaság

Folyamatos az egyeztetés a kormány és a Bankszövetség között

Többek között a garanciaprogramokról és a hitelezés ösztönzési lehetőségeiről folytatott megbeszélést Varga Mihály a Magyar Bankszövetség (MBSZ) elnökségével. A pénzügyminiszter a tárgyalást követően elmondta: a bankszövetség üdvözöli a bejelentett gazdaságvédő, gazdaságélénkítő intézkedéseket, és az egyszeri pénzintézeti hozzájárulással kész részt vállalni a járvány elleni védekezés terheiből - olvasható a Pénzügyminisztérium lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

Folyamatos az egyeztetés a kormány és a Bankszövetség között
Varga Mihály pénzügyminiszter
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Folyamatos az egyeztetés a Pénzügyminisztérium és a Magyar Bankszövetség között - hangsúlyozta Varga Mihály kiemelve, hogy egyebek mellett a garanciaprogramokkal, a hitelezési ösztönzési lépésekkel, a bankfiókok rendelkezésre állásával, valamint az ügyintézési folyamatok megkönnyítésével, a digitalizációs lehetőségekkel kapcsolatos kérdéseket tárgyalták meg.

A pénzügyminiszter megerősítette: 2019 az egyik legsikeresebb éve volt a hazánkban működő pénzintézeteknek, a magyar bankrendszer szilárd, működése stabil, ez pedig megfelelő alap ahhoz, hogy a mostani veszélyhelyzetben a bankszektor is részt vállaljon a rendkívüli terhekből,. Emellett a miniszter szerint a válságot követően a gazdaság élénkítésében is jelentős szerepe lesz a pénzintézeteknek.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom