Gazdaság

Letette az esküt a Gazdasági Versenyhivatal új elnöke

A miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök 2020. április 15-ei hatállyal kinevezte Rigó Csaba Balázst hat évre a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökének, az eskütétele után az új elnök kinevezését április 6-án vette át a Sándor-palota tükörtermében - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) kedden.

Letette az esküt a Gazdasági Versenyhivatal új elnöke
Rigó Csaba Balázs (balra), a Gazdasági Versenyhivatal új elnök átveszi kinevezését Áder János államfőtől
Fotó: Gazdasági Versenyhivatal

A közleményben kiemelték, Rigó Csaba Balázs elengedhetetlennek tartja a versenyhivatali eljárások gyorsítását, a szervezet működésének innovatív megújítását, a Gazdasági Versenyhivatal társadalmi elismertségének növelését.

Hangsúlyozták, első lépéseként azonnali intézkedéseket kíván hozni, hogy a versenyhivatal segítse a magyar nemzetgazdaság szereplőit a koronavírus-járvány okozta negatív hatások hatékony kezelésében.

A GVH útmutatást ad ki a piaci szereplők számára a magyar versenyjoggal összhangban álló magatartásokról, a járvánnyal összefüggő fogyasztói panaszokat pedig ezentúl a [email protected] e-mail címen várják a hatékony kivizsgálás céljából - tájékoztatott a Gazdasági Versenyhivatal.

Kapcsolódó írásaink