Gazdaság

Odafigyeléssel megelőzhető a pazarlás, fontos a tudatos vásárlás

Kerülni kell a túlfogyasztást

Az alapvető fogyasztási cikkek felesleges felhalmozása miatt megnőtt a hulladék mennyisége, a fel nem használt és így megromlott nem tartós termékek pedig rendkívül nagy terhet jelentenek a környezetre – hívta fel a figyelmet az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Odafigyeléssel megelőzhető a pazarlás, fontos a tudatos vásárlás
Boros Anita
Fotó: MH

A tárca közleménye szerint a veszélyhelyzet miatt az emberek jóval több időt töltenek otthon, ami magával hozza a különböző hulladéktípusok ugrásszerű növekedését is. A közleményben Boros Anita (képünkön), az ITM építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára hangsúlyozta: arra kérnek mindenkit, hogy jobban gondolja végig, mit és hogyan használ fel. Odafigyeléssel megelőzhető a pazarlás, most különösen fontos a tudatos vásárlás. Mindenki azzal tehet a legtöbbet nemcsak másokért, hanem a környezetért, a tiszta Magyarországért is, ha csak a valós igények szerint szükséges termékeket vásárolja meg és kerüli a túlfogyasztást – hívta fel a figyelmet az államtitkár.

Kapcsolódó írásaink

El kell kerülni a logisztika összeomlását

ĀGyorsítani és egyszerűsíteni kellene az ügyintézést, és fontos lenne a munkahelyvédelmi intézkedések kiterjesztése az ágazatra is – ezt kéri a kormánytól a logisztikai fórum

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom