Gazdaság

Ágazati munkacsoportokat állított fel az iparkamara a helyzet kezelésére

Válságkezelő javaslatok

Az Magyar Kereskedelmi és Iparkamara – annak érdekében, hogy a lehető legmélyebben megismerje a kialakult problémákat – ágazati szintű munkacsoportokat állított fel a kereskedelem, a logisztika, az élelmiszer-gazdaság, az ipar, a turizmus és a pénzügy területén.

A kamara lapunknak megküldött közleményében ismertette a munkacsoportok ágazati válságkezelő javaslatait, amelyeket a kormányzat részére is megküldött. Az élelmiszer-ellátásban kiemelt szereppel bíró cégek esetében a fertőzés gyanújának felmerülése esetén az élelmiszeripari cég érintett munkavállalójának Covid-19 tesztjére a hatóság segítségével soron kívüli eljárásban kerüljön sor, ha erre nem lenne mód, akkor a cég által magánúton elvégzett tesztelés költségeit támogassa az állam – kérte a kamara. Az MKIK további javaslatai alapján szeretnék, ha az élelmiszer-kereskedelem frontvonalában dolgozó, azaz a vásárlókkal közvetlen kapcsolatba kerülő személyzetet kiemelt fontosságú személyeknek nyilvánítanák és elérhetővé tennék számukra a szükséges védőfelszereléseket.

Kapcsolódó írásaink

El kell kerülni a logisztika összeomlását

ĀGyorsítani és egyszerűsíteni kellene az ügyintézést, és fontos lenne a munkahelyvédelmi intézkedések kiterjesztése az ágazatra is – ezt kéri a kormánytól a logisztikai fórum

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom