Gazdaság

Startolt a Digitális Összefogás

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium létrehozott egy gyűjtőoldalt, ahol technológiai megoldások, alkalmazások és szolgáltatások egy helyen érhetők el a szektor számára

Digitális és klímavédelmi összefogást sürgetett az Innovációs és Technológiai Minisztérium, hogy gördülékenyebbé váljon az adminisztráció, a klímavédelemből pedig az energetikai szolgáltatók vehetik ki a részüket.

Startolt a Digitális Összefogás
Kaderják Péter az első online megbeszélésen energetikai vállalatokkal tárgyalt
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Digitális Összefogás elnevezéssel akciót indított az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A kezdeményezés célja, hogy a szektor szereplői által felajánlott technológiai megoldások, eszközök és szolgáltatások minden érintetthez eljussanak ebben a rendkívüli helyzetben – jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tegnapi online sajtótájékoztatóján. A politikus kiemelte, a tárca létrehozott egy gyűjtőoldalt, ahol az ágazat szereplői által felajánlott minden digitális megoldás, alkalmazás és szolgáltatás egy helyen érhető el.

A felületen minden érintett időben értesülhet és teljes körű tájékoztatást kap a felajánlott digitális lehetőségekről, igénybevételük feltételeiről. Középpontjában a digitális oktatás, a digitális idősügy és a digitális gazdaságvédelem áll – hangsúlyozta Palkovics László.

A tárca a digitalizáció fontossága mellett a klímavédelemre is felhívta a figyelmet: egyeztetéssorozat indult a Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégia konszenzusos megalkotása érdekében Kaderják Péter, az ITM energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára kezdeményezésére – tudatta tegnap lapunkkal a tárca. Mint írták, az első online tárgyaláson a legnagyobb energetikai vállalatok – az MVM Csoport, a Mol Csoport, a MET Csoport, az E.ON Hungaria és az Alteo Energiaszolgáltató – vezetői vettek részt tegnap. Az államtitkár az egyeztetés során ismertette a kormány energia- és klímastratégiai elképzeléseinek legfőbb elemeit, a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervet, majd kiemelte, hogy a 2050-es klímacélok – beleértve a klímasemlegessé válás elérését – csak összefogva érhetők el. Az ITM az idei év végéig kidolgozza a hosszú távú, átfogó Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiát – tették hozzá.

Kapcsolódó írásaink