Gazdaság

Leáll az esztergomi Suzuki gyár

A Magyar Suzuki Zrt. vezetése 2020. március 23-tól április 3-ig az esztergomi gyártás leállítása mellett döntött - közölte a cég szerdán a lapunkhoz eljuttatott közleményében. A tervezett leállás 3200 dolgozót érint.

Leáll az esztergomi Suzuki gyár
Az esztergomi Suzuki gyár 2020. március 18-án
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A munkatársak a leállás alatt is kapnak fizetést, zajlik az intézkedés részleteinek kidolgozása - mondta el az MTI érdeklődésére Bonnár-Csonka Zsuzsanna, a vállalat kommunikációs vezetője.

A társaság a döntést a koronavírus-járvány terjedésének növekvő kockázatával indokolta.

A közleményben a vállalat megköszönte valamennyi munkatársának a kialakult helyzet rugalmas és együttműködő kezelését, és közölte, a Magyar Suzuki Zrt. folyamatosan elemzi, és értékeli a helyzetet, illetve minden további változásról haladéktalanul tájékoztatja az érintetteket.

Bíznak benne benne, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a vállalat a lehető leghamarabb visszaállhasson a korábban megszokott működésre - zárta közleményét a gyár.

A Magyar Suzuki nettó árbevétele 2018-ban 1,953 milliárd euró volt, ezzel az ország 9. legnagyobb árbevételű cége. Ebből a belföldi árbevétel 280,4 millió eurót tett ki, 18,6 százalékkal bővült. Az adózás előtti eredmény 2018-ban elérte a 82 millió eurót, némileg elmaradva a 2017. évi 90,8 millió eurótól.
 

Kapcsolódó írásaink