Gazdaság

Nyerészkedőkre csapott le a fogyasztóvédelem

Megtévesztés miatt fogyasztóvédelmi hatósági eljárás indul egy vállalkozás ellen, amely közel 15 ezer forintos áron hirdetett koronavírus elleni autófertőtlenítést egy Vecsésen kihelyezett molinón, valamint közösségi oldalon - derül ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

Nyerészkedőkre csapott le a fogyasztóvédelem
Vecsésen közel 15 ezer forintos áron hirdetett koronavírus elleni autófertőtlenítést egy vállalkozás (Képünk illusztráció)
Fotó: AFP / GREG BAKER

Az ITM jelzésére a hatósági ellenőrök kedden végeztek helyszíni ellenőrzést Vecsésen, a molinó azonban akkorra már eltűnt - írta az intézmény. Mivel a szakemberek a közösségi oldalon közzétett bejegyzést lementették, annak alapján a cég ellen megtévesztés miatt fogyasztóvédelmi hatósági eljárás indul, ami a hatályos szabályozás szerint akár többszázezer forintos bírság kiszabásával is zárulhat - hangsúlyozta a minisztérium.

„Schanda Tamás, az ITM miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára korábban jelezte: a tárca országos fogyasztóvédelmi ellenőrzést rendelt el a koronavírus-veszélyen aggódó embereken nyerészkedni akaró kereskedők, szolgáltatók kiszűrése, szankcionálása érdekében.”

A minisztérium továbbra is fokozott figyelemmel kíséri a hasonló jelenségeket, indokolt esetben haladéktalan intézkedésekkel védi a magyar családokat, vásárlókat - zárta közleményét az ITM.

Kapcsolódó írásaink

Veszélyhelyzetet rendelt el a kormány

ĀAz egyetemeken intézménylátogatási tilalmat rendeltek el - Betiltják a 100 főnél nagyobb beltéri, valamint 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom