Gazdaság

Elektronikusan elérhető jegyzetek egyetemistáknak

A cég weboldalán alacsony havidíjért elolvashatják a diákok azt a könyvet, amiért sorban állnának

Egyetemisták tanulmányait könnyítheti meg a jegyzeteket elektronizáló magyar fejlesztés, amely szokatlan formában kelti fel a figyelmet. Nyolc 1848-as forradalmár portréját készítették el szakáll nélkül és öltöztették mai viseletbe, hogy megmutassák: a forradalmat is olyan emberek csinálták, akik Budapest kávézóinak asztalai mellett szedték össze a saját programjukat.

Elektronikusan  elérhető jegyzetek  egyetemistáknak
A magyar fejlesztés rendhagyó módon igyekszik felhívni magára célközönsége figyelmét, az 1848-as forradalmárokat öltöztette mai viseletbe
Fotó: Unipieapp.com

A Unipie egy valódi könyvtár a zsebben: telefonról, tabletről, laptopról teszi olvashatóvá és később jegyzetelhetővé az egyetemi tankönyveket. Az új magyar fejlesztés célja, hogy olyan eszközt adjon a hallgatók kezébe, ami hiánypótló a magyar és a külföldi piacon egyaránt. Márciusban egy ingyenes web­alkalmazással keltik fel az egyetemisták figyelmét, amit tavasz végén egy mobilalkalmazás követ majd, megkönnyítve a kollégisták és azon hallgatók életét, akik szeretnének mindent egy helyről elérni egy könyvtári belépő áráért.

A fiatal startupcsapat nyolc 1848-as forradalmár portréját gondolta át: a szakállakat és a bajuszokat eltávolították, és a férfia­kat mai környezetbe helyezték, így elsőre csak annak lesznek felismerhetők, akik Széchenyitől, Batthyányn keresztül Petőfiig tökéletesen tisztában vannak minden forradalmár arcmásával.

Pásztor Edina, a vállalkozás kommunikációs vezetője lapunk megkeresésére elmondta: „Az egyetemi hallgatók egyik legnagyobb problémája, hogy a könyvtárakban csak egy-két példányt tartanak egy kiadványból, így sokszor nem jutnak hozzá a vizsgákhoz kötelező tananyagokhoz, és illegálisan szerzik meg, vagy fénymásolatokból tanulnak, ami amellett, hogy költséges, környezetszennyező is, hiszen azt a hallgató a vizsga elvégzése után sokszor kidobja. A Unipie oldalán alacsony havidíjért bármikor elérhetik azt a könyvet, amelyikre szükségük van, májustól pedig jegyzeteket is készíthetnek saját maguknak belőle. Online eszközt és időt adunk a kezükbe, mert megspóroljuk a hallgatóknak az utánajárást.”

A fiatal kisvállalkozás működéséről Pásztor Edina úgy nyilatkozott: a projektet négyen vezetik, ők végzik el a fő feladatokat, de vannak olyan munkatársak, akik megbízásos alapon dolgoznak egy-egy területen, összesen kilencen.

Kérdésünkre, hogy mi a fő üzenet, amelyet át akarnak adni, Pásztor Edina úgy válaszolt: „Mindenkinek joga van ahhoz, hogy bővíteni tudja a tudását, legyen akár tanuló, akár egy érdeklődő. És mindenkinek joga van ahhoz, hogy ezt könnyen elérhetően tegye meg, modern keretek közt. Szeretnénk, ha hamarosan az egyetemi hallgatók mellett mindenki más is plusztudáshoz, érdekes információhoz tudna jutni, akár a villamoson ül, akár éppen vár valakire egy kávézóban. Szeretnénk megteremteni az igényt a művelődésre azzal, hogy egy karnyújtásnyira helyezzük az eszközt az utca emberétől.”

Kapcsolódó írásaink