Gazdaság

A vezető az utódlásért is felelős

A Menedzserszövetség mentorprogramja nem egyoldalú tudásátadás

Egy vezető pályáját nagyban az határozza meg, milyen vezetőket, utódokat nevel ki – mondta Kapitány István, a Menedzserek Országos Szövetsége frissen megválasztott elnöke. A szövetség egyik célja szorosabbra fűzni kapcsolatukat az európai társszervezettel.

„Nagy megtiszteltetés a szövetség vezetését átvenni. Véleményem szerint egy vezető pályáját az határozza meg, milyen utódokat nevel ki” – mondta Kapitány István, a Shell globális kiskereskedelmi alelnöke, a Menedzserek Országos Szövetségének új elnöke. Visszautalt a szervezet alapvető célkitűzéseire, többek között arra, hogy a menedzseri hivatást elismertebbé tegye, valamint a vállalatok vezetői közötti tapasztalatcsere fontosságára. A szövetség mentorprogramja ez utóbbi célt szolgálja, azonban a mentorok legalább annyit tanulnak, mint amennyit a mentoráltak. Kapitány István szerint egy igazán sikeres menedzser munkássága esetében meghatározó, kik azok, akiket segített. A frissen megválasztott elnök azt is vallja, a mentornak nem a negatív energiák legyőzésében, hanem a pozitívak felszabadításában kell közreműködnie.

Célkitűzése szerint fontos nyitni az európai társszervezet felé. A szervezet annak elősegítésében is szerepet vállalhat, hogy minél több tehetséges magyar menedzser megméretethesse magát. Nem elhanyagolható a célirány sem, hiszen van, aki régiós, van, aki nemzetközi karriert szeretne. Ő maga tapasztalatai révén tud segíteni. Úgy véli, a magyar menedzserek felkészültek arra, hogy megállják a helyüket, mindezt pedig oly módon kell tenniük, hogy az ország hírnevét öregbítsék, egyben társadalmilag hasznos formában.

Buday Kollárik Tímea, a Menedzserszövetség ügyvezetője visszautalt rá, néhány évvel ezelőtt a szervezetnek alig voltak nőtagjai, ezért külön programot indítottak számukra, arányuk ezzel húsz százalék fölé emelkedett a szervezeten belül. Az egyik díjat is kifejezetten a női vezetők elismerésére alapították.

Elismerések a díjátadó gálán
 

A Menedzserek Országos Szövetsége 26. alkalommal rendezte meg az Év Menedzsere Díjátadó Gáláját, az Év Menedzsere 2019 címet Várkonyi Viktor, a Nemetschek Group Design Divízióért felelős igazgatósági tagja kapta. Idén összesen hét kategóriában díjaztak. Ezen belül első alkalommal, hagyományteremtő céllal két újabb díj átadására is sor került. A női vezetők kiemelt támogatójaként a Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közössége – a női vezetők piaci pozíciójának erősítését célul kitűző stratégiai programjának részeként – adta át az Év Női Menedzsere 2019 különdíjat, továbbá a Jövő Menedzsere 2019 különdíjat is itt adták át, amellyel a szövetség az általa elindított mentorprogramot kívánja erősíteni.
(MOA)

Kapcsolódó írásaink

„A jó menedzser egyik fontos ismérve a következetesség”

ĀCélunk minél több vezetőt bevonni a tapasztalatcserébe – mondta lapunknak Kapitány István, akit a Menedzserek Országos Szövetsége rendkívüli tisztújító közgyűlésén százszázalékos szavazati aránnyal választottak meg elnöknek három évre

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom