Gazdaság

Ötven kis és közepes cég tizenötmilliárd forint támogatáshoz juthat idén a Magyar Multi Program keretében

Cél a globális piactér

A kormány kis- és középvállalkozások fejlesztési stratégiájának talán legfontosabb zászlóshajója a Magyar Multi Program (MMP), amelynek keretében ötven hazai kkv juthat csaknem tizenötmilliárd forint fejlesztési forráshoz idén – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára tegnap Debrecenben.

Szepesi Balázs a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában tartott vállalkozói fórumon azt mondta, hogy a tavaly indított program keretében idén is szeretnék megtalálni azt az ötven vállalatot, amely a jövőben olyan nagy büszkesége lehet az országnak, mint régen az Orion vagy a Ganz volt. Az MMP keretében vállalkozásfejlesztési szakemberek bevonásával állítják össze a cégre szabott fejlesztési programokat, amelyek megvalósításához cégenként 50–340 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosítanak európai uniós társfinanszírozással – közölte a helyettes államtitkár. „A magyar gazdaságpolitika sikerének egyik alapja, hogy a világ egyik legjobb exportáló országa vagyunk” – hangoztatta Szepesi Balázs megjegyezve, hogy ebből a szempontból a kkv-k is sikeresek: a hozzáadott értékükhöz viszonyítva nagy volumenben tudnak eladni. Ugyanakkor nagyon sok vállalkozás még nem lépett ki a nemzetközi piacra, pedig azok, amelyek ott vannak, jobban teljesítenek, több fizetést tudnak adni, és a tulajdonosaik is többet keresnek – húzta alá ahelyettes államtitkár.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom