Gazdaság

„Legyenek a magyar fiatalok a jövő nyertesei”

Felértékelődik a szellemi tőke

A szellemi tulajdon hasznosságát népszerűsítő pályázat indul középiskolásoknak, pályázni április 30-ig lehet – jelentette be tegnap Schanda Tamás parlamenti és stratégiai államtitkár.

Mint mondta: a kormány azt szeretné, hogy a magyar fiatalok
a jövő nyertesei legyenek, ehhez azonban megfelelő elméleti ismereteket és gyakorlati tapasztalatot kell szerezniük, ezek nélkül nem lehet versenyképes a tudásuk. Ezért alakították át a szakképzés rendszerét, és ezért fejlesztik a felsőoktatást is – tette hozzá. A képzések mellett fontosak az olyan lehetőségek is, mint például a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Magyar Védjegy Egyesület „Álmodtam egy startupot magamnak” versenye. A 2,5 millió forint összértékű pályázatra ötfős csapatok jelentkezését várják, amelyek 11. és 12. osztályos diákokból és egy felkészítő tanárból állnak – mondta.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom