Gazdaság

Kényelmes és környezetbarát távolsági járműveket helyez forgalomba a Volánbusz

Megújuló flotta

Magas komfortfokozatú turista-autóbuszok vásárlásáról szóló megállapodást kötött a Volánbusz Zrt. a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.-vel, ennek köszönhetően 29 új, emelt padlómagasságú, szóló autóbusz áll forgalomba országszerte várhatóan nyár végéig, a Neoplan Tourliner járművek beszerzésének értéke megközelíti a 2 milliárd 324 millió forintot – közölte a Volánbusz Zrt. tegnap a távirati irodával.

Ezzel folytatódik a közlekedési vállalat járműparkjának megújulása. Az autóbuszok légkondicionáltak, a fedélzeti wifi mellett USB-töltőpontokkal és 230 voltos aljzatokkal is rendelkeznek. A járművekben 49 ülés van, amelyek mindegyike biztonsági övvel és kényelmes lábtérrel fogadja az utasokat, az autóbusz-vezetők munkáját pedig elektronikus vezetéstámogató rendszerek segítik. A korábbiaknál nagyobb teljesítményű autóbuszok dízelmotorja megfelel az EURO 6d környezetvédelmi osztály elvárásainak. A cég 2019 és 2022 között 3930 darab autóbusz beszerzését tervezi, ezzel járműflottájának hatvan százaléka lecserélődhet. A tervek szerint 2022 végéig 8,99 évre, 2031 végéig pedig 5,73 évre szorítaná le járművei átlagéletkorát.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom