Gazdaság

Zászlóink színei is összekötnek minket

Az Utazás 2020 rendezvénysorozat idei témája az aktív kikapcsolódás, mottója: kultúra és vallás a turizmusban

Idén február 27. és március 1. között rendezi meg a Hungexpo az Utazás 2020 kiállítást és vele egy időben a 29. Budapest Boat Show-t.

Zászlóink színei is összekötnek minket
Massimo Rustico és Tihanyi Klára jó hangulatban várja a kiállítást
Fotó: MH/Purger Tamás

Tihanyi Klára, a főszervező Hungexpo Zrt. stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója tegnap bejelentette: negyven ország több mint kétszázötven kiállítója várja az érdeklődőket. A kiállítás belföldi díszvendége Eger és térsége, a külföldi Olaszország lesz. A negyvenhárom éves rendezvénysorozat idei fő témája az aktív kikapcsolódás, mottója: kultúra és a vallás a turizmusban – mondta az igazgató. Idei újdonság, hogy a kiállítás első, szakmai napján megrendezik a CheckINN Turisztikai Karrier Expót, amely felvonultatja a turisztikai szektorban munkát kínáló vállalkozásokat. Massimo Rustico, Olaszország budapesti nagykövete úgy fogalmazott: olasz invázió zajlik Budapesten, telis-tele van a város olasz turistákkal. „Az utazási kedv kölcsönös, ami összeköt minket: a szépség szimfóniája és zászlóink színvilága”

Az olasz nagykövet tájékoztatása alapján a légitársaságok is sokat hozzátesznek ehhez, hiszen már olyan olasz városokba is el tudnak utazni a magyarok, ahová korábban nem. Giovanni Bastianelli, az Olasz Nemzeti Turisztikai Hivatal ügyvezető igazgatója elmondta, örömmel vállalták el a díszvendégséget.

„A magyar turisták egyedi, unikális tapasztalatra vágynak, a főbb városok mellett előszeretettel utaznak olyan kisvárosokba, ahol megtapasztalhatják, hogyan élnek az ottaniak, így a turizmus már nemcsak a nagy művészeti városokat érinti, hanem egyre szerteágazóbb. Az elmúlt évben négyszázalékos növekedés volt tapasztalható az Olaszországot választó magyar turisták körében, ez nagyjából hétszázezer embert jelent. Idén ötszázalékos növekedést várunk.
Az olasz siker nagymértékben köthető az ételekhez, a magyar vonzerő pedig a számtalan kulturális és természeti szépség mellett a vízilabda szeretetéhez, gondolok nagy kedvencemre, Faragó Tamásra” – mondta el a turisztikai hivatal ügyvezetője.

Kapcsolódó írásaink

Közösségformálás utazásszervezéssel

ĀEgy rakétasebességgel változó online világban kell az emberközpontú turisztikai igényeket a magasszintű ügyfélélménnyel, automatizált működéssel és új megoldásokkal kiszolgálni

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom