Gazdaság

Cél: a versenyképességi fordulat megvalósítása

A magyar gazdaságpolitika stratégiai víziója, hogy Magyarországot tiszta országgá tegye, és megőrizze a vízkészleteket

A magyar gazdaságot 2010 óta költségvetési, monetáris és növekedési fordulat helyezte új pályára, most a versenyképességi fordulat megvalósításán dolgoznak – mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkára.

Cél: a versenyképességi fordulat megvalósítása
György László: Több világszínvonalú magyar cégre van szükség
Fotó: MH/Purger Tamás

Három jelentős kulcsszó köré szervezik a gazdaságpolitikai célkitűzéseket. „A jövő magyar, high-tech és zöld” – mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkára tegnap a Budapesti Értéktőzsde Legek 2019 díjátadó gála, évértékelő és évindító eseményén. Ennek megfelelően a kormány kiemelt célja, hogy minél több olyan magyar tulajdonú vállalat jöjjön létre, amely korszerű és zöld technológiával, munkavállalóinak biztos megélhetést nyújtva, világszínvonalú termékeket és szolgáltatásokat állít elő.

Ennek érdekében például 2030-ig kilencvenszázalékos klímasemlegességet szeretnének elérni, azaz a nulla szén-dioxid-kibocsátást az áramtermelésben.

A magyar gazdaságpolitika stratégiai víziója, hogy Magyarországot, az állampolgárokkal közösen, tiszta országgá tegye, és megőrizze a vízkészleteket – ismertette, hozzátéve: a harmadik pillér az innovációvezérelt gazdasági növekedéshez egyetemközpontú innovációs ökoszisztémák létrehozása, így nyolc magyar egyetem köré science parkokat alakítanak ki. A közlekedési infrastruktúra fejlesztése, a felnőtt- és szakképzési rendszer átalakítása és a nemzetközi összevetésben is kivételes magyar kreativitás kiaknázása is szerepel a stratégiában – mondta.

György László átadta a fenntarthatóságért és felelős vállalatirányításért járó díjat a Mol Nyrt.-nek, amely méltatása szerint az egyik legsikeresebb magyar high-tech és multinacionális zöldvállalat.

Kapcsolódó írásaink

Fejlődési pályán a magyar cégek

ĀMárcius 4. és 25. között lehet pályázni a Kormany.hu-n elérhető dokumentumok benyújtásával – hangsúlyozta lapunknak György László

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom