Gazdaság

Azerbajdzsánból is érkezhet földgáz Magyarországra

Biztonságos ellátás

Hazánkban 2023-tól évente egy-két milliárd köbméternyi földgáz érkezhet Azerbajdzsánból – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter tegnap Budapesten.

Azerbajdzsánból is érkezhet földgáz Magyarországra
Szijjártó Péter
Fotó: MH

Szijjártó Péter a magyar–azerbajdzsáni kormányközi vegyes bizottság ülését követően közölte: az azeri gázzal jelentősen nő az ország gázellátásának biztonsága, ugyanis több forrásból, több útvonalon érkezik majd az energiahordozó. Azerbajdzsán nagy hangsúlyt helyez szállítási kapacitásainak növelésére – mondta a miniszter a távirati iroda beszámolója szerint. Szijjártó Péter kiemelte a Mol és az amerikai Chevron megállapodását, amelynek nyomán a magyar olajtársaság kilenc és fél százalékos tulajdonrészre tett szert Azerbajdzsán legnagyobb offshore olajmezőjében.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom