Gazdaság

Védetté vált a kihaltnak hitt fekete mangalica

Állattenyésztési rendelet

Önálló fajtának ismerték el őshonos sertésfajtánkat, a fekete mangalicát, amelyet korábban kihaltnak hittek. Az Agrárminisztérium módosította azt a rendeletet, amelynek kérelmét a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete nyújtotta be még 2019 tavaszán, és amelyet tavaly júniusban fogadott el a minisztérium.

A rendelet az egyesületet a fajta fenntartásáért felelős tenyésztőszervezetnek ismerte el, és védetté nyilvánította a fekete mangalicát mint önálló állatfajtát, lehetővé téve annak fenntartását, megőrzését. A módosított rendelet 2020. február 7-én lépett hatályba, így a védett őshonos állatfajták száma harminchatra bővült – közölte tegnap a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara hivatalos honlapján.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom