Gazdaság

Több az elektromos autó

A zöld rendszámhoz ingyenes parkolás biztosított

Egyre népszerűbbek az árammal működő autók Magyarországon, amelyből körülbelül negyven százalékkal többet értékesítettek, mint az azt megelőző évben. Az elektromos gépjárművek ugyanúgy termelnek szén-dioxidot, mint a hagyományos autók.

Több az elektromos autó
Németh Bence elektromobilitási szakértő
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Az elektromos és a konnektorból is tölthető hibrid autóknak nincs ellenfele, ha egy adott terület lokális légszennyezettségét szeretnénk csökkenteni a jelenlegi környezeti szokások fenntartása mellett – nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Németh Bence, a Külügyi és Külgazdasági Intézet elektromobilitással foglalkozó kutatója. Mint említette, az elektromos autók a városi közlekedésben további előnyöket is mutatnak, hiszen kényelmesebben is vezethetők egy dízeles vagy benzinnel működő gépjárműnél. Az árammal működő autók közmegítélése pozitív, elsősorban azért, mert az ezt választók már vásárláskor részesülnek állami támogatásban, amelynek maximális összege eléri a másfélmillió forintot is.A pénzügyi segítségnyújtás mellett a vevő zöld rendszámot is kap, amely további bónuszokban is részesíti, például ingyenesen parkolhat vagy önkormányzati kedvezményekben részesülhet. Az elektromos meghajtású személygépkocsik népszerűségét jól jelzi, hogy bár tavaly csak 1803 darabot értékesítettek belőle hazánkban, ez kicsivel több mint negyven százalékos bővülést jelent az előző évhez képest. Az adatok nem tartalmazzák a részben elektromotorral felszerelt hibrid járműveket, valamint a használt autók tulajdonosváltásait. A Központi Statisztikai Hivatal elemzése szerint az elmúlt év első háromnegyed évében már a 232 ezret is meghaladta az első alkalommal forgalomba helyezett autók száma, ez pedig a növekedési ütem erősödését jelzi – tette hozzá a szakértő.

Hanula Barna, a Széchenyi István Egyetem dékánja ugyanakkor elmondta, egy elektromos autó átlagosan kilométerenként hetven grammnyi szén-dioxidot termel, csak nem közvetlenül, hanem az áramot előállító erőművön keresztül. A dékán tegnap reggel az M1-en kifejtette, ehhez hozzájön a jármű gyártása során felszabaduló szén-dioxid: az akkumulátor kialakítása körülbelül ötven grammnyi szén-dioxiddal jár, és annak megsemmisítése is károsanyag-kibocsátást eredményez. Egy dízel jármű csak tíz-tizenöt grammal bocsát ki több szén-dioxidot, mint egy elektromos autó – tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink