Gazdaság

Csótányoktól hemzsegő pizzériát zárt be a Nébih

Azonnali hatállyal felfüggesztette január közepén egy pizzakészítéssel és házhozszállítással foglalkozó budapesti étterem működését a Nébih az ott tapasztalt súlyos élelmiszer-biztonsági hiányosságok miatt. A hatóság ellenőrei rossz higiéniai körülményeket, számos csótányt és egy élő egeret is találtak a vendéglátóipari egységben.

Csótányoktól hemzsegő pizzériát zárt be a Nébih
Több helyen is csótányokat találtak az étterem konyháján az ellenőrök
Fotó: Nébih

Az ellenőrök az üzlet egész területén, így a konyhában, az áruraktárakban, öltözőkben, irodákban, a közlekedőkben, a dagasztó, expediáló helyiségekben csótányok jelenlétét tapasztalták. A rovarok jól láthatóak voltak a falakon, a padozaton, a hűtőben, a fali polcokon, a készételes edényeken és a kiszállításhoz használt dobozokon is - áll a Nébih közleményében.

Az egyik hűtő mögött élő egeret találtak a hatóság munkatársai
Az egyik hűtő mögött élő egér tanyázott
Fotó: Nébih

A padozaton csótánytetemekre, a konyhai hűtő mögött pedig élő egérre bukkantak a hatóság munkatársai. Emellett további  élelmiszer-higiéniai hiányosságok is napvilágra kerültek. Az oldalfalakon sérült, töredezett volt a csempe, a konyhában nagy felületen leváló mennyezeti festés fogadta a szakembereket. Nyitott, takarítatlan szemetesedényeket is találtak, a falak pókhálósak voltak, a konyhai kézmosónál nem volt kézfertőtlenítőszer.

Objektum doboz

A feltárt hiányosságok miatt a Nébih azonnal felfüggesztette a vendéglátóhely működését, továbbá 12 tétel jelöletlen, nem nyomon követhető és 1 tétel lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert azonnali hatállyal kivont a forgalomból.

Azóta újabb helyszíni szemlét tartott a hatóság az étteremben, és az ott tapasztaltak nyomán 2020. január 20-án újra kinyithatott a vendéglátóhely. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van - zárul a Nébih közleménye.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom