Gazdaság

Sikeres iskolaprogramok

Több százezer gyermek jut friss zöldséghez, gyümölcshöz, valamint tejtermékhez az iskolatej-, valamint az iskolagyümölcs- és iskolazöldség-programokon keresztül, amelyre a kormány ebben a tanévben összesen 7,81 milliárd forintot fordít.

Sikeres iskolaprogramok
Sikeres iskolaprogramok
Fotó: MH/Katona László

Az iskolagyümölcs- és iskolazöldség-programban 2309 általános iskola 536 ezer tanulója, az iskolatejprogramban pedig 2678 iskola 435 ezer diákja vesz részt. A program elsődleges célja, hogy a gyerekekben kialakítsa a rendszeres tej- és tejtermékfogyasztás, valamint a zöldség- és gyümölcsfogyasztás iránti igényt, továbbá hogy az egészséges táplálkozási szokások kialakításával csökkentse a túlsúly, az elhízás és az ezekhez kapcsolódó betegségek kockázatát. Az iskolák heti három-négy alkalommal ingyenesen osztanak friss gyümölcsöket és zöldségeket, valamint százszázalékos zöldség- és gyümölcsleveket, illetve tejet, és tejtermékeket.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom