Gazdaság

Jön a Magyar Multi Program második köre

A jelentkezés ingyenes, de egyik feltétele, hogy a cégeknek mikro-, kis- vagy középvállalkozásnak kell minősülniük

Folytatódik a tavaly indult Magyar Multi Program: március 5-től várják a mikro-, kis- és középvállalkozások jelentkezését.

Jön a Magyar Multi Program második köre
Dobos Balázs projektvezető és György László államtitkár ismertette a részleteket
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Hiszünk a vállalkozókban, akik otthonuknak tekintik hazánkat, munkalehetőséget biztosítanak másoknak és hozzájárulnak településük, régiójuk, valamint a nemzetgazdaság fejlődéséhez – mondta tegnap György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár. A szakpolitikus bejelentette: elindul a Magyar Multi Program második köre, március 5-től várják a vállalkozások jelentkezését. Mint mondta, második körben ismét több száz vállalkozást megszólítva, várhatóan legfeljebb ötven vállalkozást választanak ki a fejlesztésekre.

A program egy éve indult. A jelentkezés ingyenes, a kiválasztottak negyvenöt százalékos vissza nem térítendő támogatást kapnak. A programban az első körhöz hasonlóan egy adott vállalat diagnosztikus és fejlesztési terv készítését köve­tően 2–36 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphat tanácsadási szolgáltatás igénybevételéhez vagy legalább ötven, legfeljebb 340 millió forint értékben részesülhet vissza nem térítendő támogatásban komplex fejlesztései megvalósításához – ismertette. Kitért arra, hogy a Magyar Multi Program első kiválasztási körében több száz jelentkező cég közül végül száznégy vállalkozás felelt meg a belépési kritériumoknak. A jelentkezési feltételek közé sorolta, hogy a cégeknek mikro-, kis- és középvállalkozásnak kell minősülniük, legalább négy lezárt üzleti évvel. Az árbevétel mellett a középvállalatok esetében húszszázalékos átlagos éves növekedést kell felmutatni meghatározott időszakban, mikro- és kisvállalkozásoknak százszázalékos éves növekedést kell teljesíteni. Lapunk kérdésére elmondta, hogy tavaly az első körben a kétszáz meghívott cégből valamivel több mint száz regisztrált, végül összesen ötvenhat vállalkozás vesz részt a fejlesztési programban. Kiemelte, hogy ezek a cégek rendkívül motiváltak és kooperatívak.

Kapcsolódó írásaink