Gazdaság

A minősített fogyasztóbarát termékek mozgathatják a lakásbiztosítási piacot

Egyre több az öngondoskodó

Az előzetes becslések szerint mintegy 1100 milliárd forint lehet a biztosítási szektor tavalyi összes díjbevétele, hét-tíz százalékkal több az előző évinél – mondta a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) elnökhelyettese a szervezet tegnapi sajtóbeszélgetésén.

Erdős Mihály hozzátette: az elérhető adatok alapján az első három negyedévben mintegy 11 százalékkal nőtt a díjbevétel az előző év azonos időszakához képest. A legerőteljesebben a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás húzta a piacot, ami jelentős részben abból adódott, hogy tavaly a mintegy harmincszázalékos biztosítási adó beépült a díjakba – jelezte. Töretlen volt a nyugdíjbiztosítások emelkedése 2019-ben, de a Mabisz szerint húzóerőt jelentettek a befektetési egységhez kötött életbiztosítások és a kockázati biztosítások is. A lakásbiztosításokra kedvezően hatott az ingatlanpiaci pörgés, idén a minősített fogyasztóbarát termékek mozgathatják a lakásbiztosítások piacát. A hazai gazdaság erősödését jelzi a vállalati biztosítási megbízások növekedése is – összegezte az elnökhelyettes. Az idei várakozásokról szólva Erdős Mihály elmondta, hogy három-öt százalékos növekedést remélnek.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom