Gazdaság

Üdvözli az azonnali fizetési rendszer márciusi elindítását a bankszövetség

Valódi konkurenciát kap a készpénz

Bevezetik az azonnali átutalási rendszert március másodikától, ezzel hazánk Európa legfejlettebb országai közé kerül a pénzforgalom hatékonyságával kapcsolatban – tájékoztatta tegnap az MTI-t a Magyar Bankszövetség.

Kifejtették, a hétköznapi utalások azonnali megérkezése hatékonyabbá teszi a gazdaságot, és az új rendszer valódi kihívója lesz minden készpénzes fizetésnek. Az új pénzforgalmi korszak egyik alappillére az olyan lakossági elektronikus alapú számlacsomagok bevezetése, amelyek fogyasztóbarát fix díjért jelentős számú elektronikus átutalást tartalmaznak. Az ilyen jellegű számlacsomagok elindítása elérhetővé teszi a készpénzmentes fizetést. A tervek szerint az új számlacsomagok mellett továbbra is lehetőség lesz kétszeres ingyenes készpénzfelvételre. A gazdasági fejlődési dinamizmus megtartása, a gazdaság átlátható működtetése és az innovatív pénzügyi szolgáltatások bevezetése miatt nem kétséges, hogy az azonnali átutalás sikere nemzetgazdasági érdek, amit a bankszövetség elkötelezetten támogat. A bankszektor több tízmilliárd forintot fordított a rendszer informatikai kiépítésére.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom