Gazdaság

A közbeszerzésekben is megjelenhet az innováció

Kiírás, tervezés és lebonyolítás

A Közbeszerzési Hatóság által alapított Közbeszerzési Nívódíj és Közbeszerzési Kiválósági Díj elismerésekre az idén innová­ciós témakörben pályázhattak a közbeszerzési szereplők, felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadók és felsőoktatási intézmények hallgatói – mondta szerdán Rigó Csaba Balázs, a hatóság elnöke az M1-en.

Kitért arra is, hogy évente körülbelül tízezer, eredményesen lefolytatott közbeszerzési eljárás van Magyarországon, mintegy 3300 milliárd forint értékben, a Közbeszerzési Hatóság ezt a folyamatot felügyeli. Felhívta a figyelmet, hogy a közbeszerzési eljárások kiírásában, tervezésében, lebonyolításában is megjelenhet az innováció. Az idén több mint 24 ezer hirdetményt kezeltek, minden közbeszerzési hirdetmény, felhívás, tájékoztató a hatóságon keresztül került az Európai Unió hivatalos lapjába, illetve a hazai Közbeszerzési Értesítőbe, emellett számos ellenőrzést is folytattak – ismertette Rigó Csaba Balázs. Jelezte azt is, hogy jövőre 25 éves lesz a Közbeszerzési Hatóság, 1995 óra szabályozza törvény a magyarországi közbeszerzéseket.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom